KLASSIKON VÄKEVÄ PALUU – SPACE INVADERS ON NYT MYÖS KOLIKKOPELI

 • AUTHOR: // CATEGORY: Yleinen

  Kommentit pois päältä artikkelissa Klassikon väkevä paluu – Space Invaders on nyt myös kolikkopeli

  Kukapa ei muistaisi sitä ensimmäistä kertaa, kun pääsi pelihallissa tai koti-Atarin välityksellä taistelemaan ulkoavaruuden öttömönkiäisiä vastaan? TAITO Corporationin valmistama Space Invaders oli aikoinaan melkoinen tapaus pelimaailmassa, ja se on kestänyt aikaa huomattavasti muita aikalaisiaan paremmin – avaruusolentojen ammuskelu on edelleen hauskaa puuhaa pieninä annoksina.

  Nyt tästä huvista pääsee nauttimaan myös hieman modernimmassa muodossa, sillä pelivalmistaja Playtech on luonut Space Invadersista kolikkopeliversion. Pitihän tätä nyt päästä kokeilemaan. Valitsin testialustaksi Mr Green -nettikasinon, sillä sekä Space Invaders että muut Mr Green kolikkopelit ovat pelattavissa ilman tilin avaamista tai rahan tallettamista. Itse peli ei toki siitä muutu yhtään mihinkään, pelasit sitten rahaversiota tai ilmaisversiota.

  Perinteet kunniassa

  Heti ensimetreistä huomaa, että Playtechillä on haluttu pitää perinteitä kunniassa tämän pelin suhteen: peli-ikkuna aukeaa nimittäin hauskasti vanhan ajan pelikoneen muotoon. Itse en ole kolikkopelejä sen suuremmin netissä pelannut, mutta kokeilemani pelit ovat olleet ulkoasultaan aika erilaisia kuin Space Invaders, joten kyseessä on ihan harkittu ratkaisu.

  Varsinainen pelaaminen tapahtuu oikeaa fyysistä nappulaa muistuttavaa Spin-painiketta klikkaamalla. Ruudulta löytyy myös muutama muu nappula, joita painamalla saa valittua haluamansa panoksen, pääsee lukemaan lisätietoa pelistä tai jopa laittamaan turbovauhtia pelikokemukseen. Käyttöliittymä on helppo sisäistää, vaikka ei olisi peliautomaatteja ennen kokeillutkaan, mikä on tietysti yksinomaan hyvä juttu.

  Ilmaiseksi pelatessa panoksesta tai palautusprosentista (96,16 %) ei tarvitse välittää, mutta rahapelaajille kerrottakoon, että pelin 10 voittolinjalle voi panostaa pienimmillään 0,01 € per linja ja suurimmillaan 20 euroa per linja. 200 euron kertapanoksella en kyllä suosittele kenenkään mitään pelejä pelaavan. Voittolinjojen määrää ei voi muuttaa, vaan linjoja on aina käytössä 10 kappaletta.

  Tutut avaruusmonsterit pyörivät rullilla

  Jos tykkäsit aikanaan Space Invadersin grafiikoista, niin tämä kolikkopeli miellyttää silmääsi varmasti. Tutut vihreät, violetit ja siniset avaruusmonsterit ovat pääosassa myös Space Invadersin kolikkopeliversiossa. Lisäksi peli-ikkunan alareunassa liikkuu se alkuperäisessä Space Invadersissa ohjastettu tykki, jolla tunkeutujia pääsi nitistämään lasersäteillä. Ruudun yläreunaan voi ilmestyä tuttu ufo, joka tarjoilee pelin suurimmat voitot, kun suostuu vaivautumaan paikalle.

  Pelissä voittaminen käy yksinkertaisesti niin, että samanlaisia symboleita tulee saada voittolinjalle vasemmalta oikealle vähintään kolme kappaletta. Mitä enemmän samoja symboleita linjalle asettuu, sitä suuremmaksi voitto nousee. Voiton suuruus riippuu toki myös siitä, mitä symboleita linjalle on sattunut osumaan.

  Parhaita perussymboleita ovat hienosti taiteillut vihreät ufot sekä uhkaavan näköinen avaruusolento, joka komeilee myös pelin aloitusruudussa. Vielä parempia ovat kuitenkin ns. wildit eli jokerisymbolit, jotka korvaavat kaikki pelin muista symboleista. Itse tunkeutujat ovat pelin symboleista huonoimpia, mutta ne voivat muuttua wildeiksi, mikäli kaikki osuu kohdalleen. Tästä hieman lisää alla.

  Ufo ja tykki aktivoivat erikoistoiminnot

  Koko huomiota ei pelatessa kannata kiinnittää rullilla pyöriviin voittosymboleihin, sillä sekä rullien ylä- että alaosassa sattuu ja tapahtuu jatkuvasti. Rullien alla liikkuu nimittäin joka kierroksella tuttu tykki, joka voi tässä pelissä muuttaa tunkeutujia wild-symboleiksi. Näin tapahtuu, mikäli tykki jää kierroksen päätteeksi joko rullan 2 tai 4 alle. Invaders Turn Wild -nimellä kutsuttu ominaisuus muuttaa kaikki yläpuolellaan olevan tunkeutujat wildeiksi, mikäli tällä tavoin on mahdollista muodostaa voittava yhdistelmä. Jos näitä wildejä osuu voittolinjalle kaksi kappaletta, tuplataan myös kyseisen linjan voittosumma.

  Toinen pelin erikoistoiminnoista aktivoituu, kun vanha kunnon ufo saapuu areenalle. Tämä oli oman kokemukseni mukaan erikoistoiminnoista parempi, sillä se antaa varsinaisen pelikierroksen päätyttyä vielä ilmaisen uudelleenpyöräytyksen. Uudelleenpyöräytyksellä voittomahdollisuudet ovat paljon tavallista paremmat, sillä ruudulle lisätään voittoja tuovia wild-symboleita runsaalla kädellä. Silloin tällöin ne peittivät alleen jopa kokonaisia rullia, jolloin suuri voitto oli melkeinpä varma. Parhaat voitot tulivat silloin, kun sekä tykki että ufo osuivat ruudulle samaan aikaan. Saman rullan kohdalle pysähtyessään aktivoidaan tosin vain toinen toiminnoista, tässä tapauksessa ufon uudelleenpyöräytykset.

  Yhteenveto – yksinkertaista avaruussotaa

  Space Invaders -kolikkopeli oli hauskaa ja yksinkertaista hupia, joka piti mukavasti otteessaan muutaman kymmenen minuuttia. Eihän tätä varmasti loputtomiin jaksa jauhaa, sillä taitoaspektia pelissä ei ole, mutta retrotunnelma maistuu kyllä pieninä annoksina. Testaa ihmeessä Space Invaders ilmaiseksi myös kolikkopelimuodossa, mikäli sormet alkoivat syyhytä taas avaruusolentoja ammuskelemaan!

COMMENTS

0 Responses to Klassikon väkevä paluu – Space Invaders on nyt myös kolikkopeli