Microsoft Macro Assembler ja QuickBASIC -kirjat


Olen 80-luvun lopulta alkaen kirjoittanut hyvin paljon koodia QuickBASICin ja Assemblerin yhdistelmällä. QuickBASICillä kirjoitin leipäkoodin, johon upotin assemblerkoodia hoitamaan eräitä aikakriittisiä rutiineja. Assembler-rutiineilla tein DOS:n BIOS-kutsuja sekä käsittelin suoraan prosessoria. On aika merkillepantavaa, että ohjelmat, joissa oli vielä mukana DOS:in BIOS-kutsuja ja suoraa prosessorin rekistereiden käsittelyä, toimivat ongelmitta jopa Windows 7:ssä. Vasta 64-bittisyys tuli esteeksi.

Olen nyt vasta siirtynyt moderniimpiin välineisiin ja siksi luovun kirjoistakin.

Yksi esimerkki ohjelmistosta, jonka olen kirjoittanut QuickBASIC:llä sisältäen assemblerutiineja on GeoConv, joka on ollut netissä jaossa vuodesta 2002 alkaen. Sen perusteella olen saanut runsaasti ystäviä joka puolelta maailmaa vuosien aikana. Korvaan lähiaikoina myös Geoconvin uudella versiolla, joka ei ole kirjoitettu QuickBASICllä.

Geoconv suomeksi: http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/geoconv/index.htm
Geoconv englanniksi: http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/geoconvgb/index.htm

Olen onneksi säilyttänyt koko versiohistorian vuodesta 2002 alkaen. Kohta voin pitkän hiljaisen tauon jälkeen lisätä sinne uuden rivin, joka kertoo uudelleenkoodatusta versiosta.
http://www.kolumbus.fi/eino.uikkanen/geoconv/geovers.htm

Ystävällisin terveisin,
Eikka Uikkanen

Leave a Reply